navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavne dame

Lijepe, duhovite, pametne: Ovo su najljepše Italijanke svih vremena

Kada govorimo o najljepšim ženama na svijetu, Italija u ovoj kategoriji zauzima vodeće mjesto. Pored nemjerljive ljepote, Italijanke su obično i duhovite, pametne žene koje znaju kako da uživaju u životu.

Objavljeno: 26.03.2020. u 08:52
get url
text

Što se njihovog izgleda tiče, obično ih karakterišu raskošne obline, rijetko kada ćete vidjeti da neka Italijanka drži dijetu, ili se pretjerano trudi da bude mršava.

Jedna od tajni njihovog predivnog tena i izgleda uopće, je u tome što svoj život ne imogu zamisliti bez maslinovog ulja, i to ne samo u prehrani, nego i u njezi kože i kose.

Ovo su četiri najljepše Italijanke, koje su obilježile prošlo stoljeće, a koje svojim izgledom ostavljaju bez daha.

Claudia Cardinale

Jedna od najljepših i najpoznatijih svjetskih glumica, karijeru je počela 1960. godine, a tri godine prije toga pobijedila je na takmičenju ljepote, gdje je i upoznala svog budućeg supruga.

Sophia Loren

Ona je glumačka legenda, koja je pored svoje besprijekorne karijere, bila i miljenica najboljih režisera, a ujedno i simbol ljepote i seksipila.

Monica Vitti

Plavokosa ljepotica duguje svoju slavu filmovima Michelangela Antonionia. Upravo je on prvi počeo da radi sa njom, nakon čega je cijeli svijet saznao za njenu ljepotu.

Ornella Muti

Kada je napunila četrnaest godina, prvi put se pojavila na filmskom platnu. Kako je tada oduševila publiku, ništa se više nije promijenilo u njenom životu – ostala je zauvijek šarmantna i voljena od strane javnosti.