Hrabri dječak

Lijepe vijesti iz Minhena: Još jedna pobjeda malog Mehe "betona"

Objavljeno: 23.11.2018. u 22:44

Ovog puta koža je skidana sa stomaka i prebačena na lijevu ruku - šaka i lakat su ispravljeni 

FOTO: Pomozi.ba

Lijepe vijesti stižu iz Minhena. Nakon operacije koja je trajala 10 sati, jedanaeste po redu, Meho "beton" ponovo je izašao kao pobjednik.

- Ovog puta koža je skidana sa stomaka i prebačena na lijevu ruku - šaka i lakat su ispravljeni - objavljeno je večeras na Facebook stranici humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Maleni Meho "beton" nedavno je otputovao u Njemačku gdje je u naredne dvije godine planirano da se uradi desetak operacija. Meho sada ulazi u novu fazu borbe, borbe koja nimalno nije lahka ni malom Mehi, niti njegovim roditeljima.

Podsjetimo, Mehmed Šabić, 13-godišnji dječak iz Gračanice u Bosni i Hercegovine poznat je kao dječak čudo, koji je preživio gotovo nemoguće.

U nesreći u skučenoj alatnici, u vatrenoj eksploziji zaradio je 70-postotne opekline tijela. Dok je rezbario ime svoje simpatije na komadić daske, pogriješio je jedno slovo, a pogrešku je želio ispraviti benzinom. Planirao je svoj rad politi benzinom i zapaliti kako bi daska potamnila, ali nije razmišljao da bi pritom moglo doći do eksplozije. U alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala brojna unutarnja oštećenja.

U bolnicu u Tuzli primljen je sa 70-postotnim opeklinama tijela, a liječnici su mu za preživljavanje dali tek jedan posto šanse.

A onda se “Meho beton“ na svoj 12. rođendan probudio iz kome i otvorio oči. Prve riječi koje je izgovorio bile su: "Nema predaje!" Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao.

Nakon toga nastavio je nizati pobjede, napravio prve korake, prošao brojne operacije, a brojne su još pred njim.

Meho, uz tebe smo!

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije