open-navfaktor-logo
search
Marca saznaje
Lionel Messi donio odluku o nastavku karijere, zašto je ljut na PSG?
Poslije nekoliko mjeseci pregovora i borbe između uprave Barcelone i Lionela Messija (33) u koju su uključeni bili i advokatski timovi, Argentinac je donio odluku - ostat će na Nou Campu! Tako tvrdi ugledni šanski sportski list Marca.
27.02.2021. u 10:49
get url
text

- Izvori iz Barcelone uvjeravaju nas kako je Messijev ostanak i po isteku ugovora ovog ljeta najizglednija opcija i da je Leo daleko bliži ostanku nego odlasku. Kontaktirali smo i ljude bliske Messiju, a oni nam govore isto: "Do prije par mjeseci njegov odlazak činio se izvjestan, ali sada se situacija radikalno promijenila" - piše Marca.

Navodno je Messijevoj odluci pogodovao je odlazak predsjednika Josepa Marie Bartomeua, čiji nasljednik će biti predstavljen za osam dana.

Ipak, pred rukovodstvom Blaugrane i novim predsjednikom je težak zadatak. Tek sada moraju uvjeriti Argentinca kako će projekti u budućnosti biti vrijedni novog ugovora i njegovog ostanka na Nou Campu.

- Najvažnija za donošenje Leove odluke bit će prezentacija projekta nove Barcelone, koju će mu iznijeti novi predsjednik, pri čemu Messi insistira na dolasku istinskih pojačanja. Prvi među njima je njegov zemljak i saigrač iz reprezentacije Sergio Aguero, a zatim i Georginio Wijnaldum. Obojica su lako dostižni jer dolaze bez odštete - navodi španski list.

Messi je navodno jako ljut na PSG zbog silnih natpisa posljednjih mjeseci. Francuski prvak nekoliko je puta istaknuo da će dovesti Messija u Pariz, no prema informacijama Marce pregovora nikada nije ni bilo.

- Messi je ogorčen što rukovodstvo PSG-a govori da će ga dovesti, kao i kada se na naslovnicama francuskih medija vidio u dresu prvaka te zemlje. Razlog je što nikada nije bio u kontaktu s PSG-om, a odbio je sve menadžere koji su mu dolazili s ponudama ostalih klubova. Nadalje, njegov otac Jorge, koji mu vodi karijeru, već je dugo u Argentini i nema nikakvog kontakta s timovima zainteresovanim za Lea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.