open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Liverpool sanja čudo protiv svoje noćne more
Real Madrid će ugostiti Liverpool u revanš-utakmici osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu stadionu, dok Napoli dočekuje Frankfurt.
15.03.2023. u 08:03
get url
text

Real, ali i Napoli u prvim utakmicama stekli su ogromnu prednost i sve osim čekiranja karte za četvrtfinale bilo bi ravno senzaciji, ali neka ranija iskustva iz Lige prvaka govore da su čuda moguća.

Aktuelni evropski prvak je na Anfieldu slavio sa 5:2. Kraljevi su već neko vrijeme noćna mora za Liverpool. Dobili su šest od posljednjih sedam međusobnih utakmica.

Karim Benzema propustio je utakmicu s Espanyolom za vikend, ali očekuje se da će biti na dispoziciji Carlu Ancelottiju za večerašnji dvoboj. David Alaba će preskočiti okršaj, a dobra vijest za Kraljeve je oporavak Ferlanda Mendyja.

Liverpool je bez povrijeđenih Luisa Diaza i Thiaga Alcantare. Posljednji trening su propustili Jordan Henderson i Stefan Bajčetić. Oni će vjerovatno biti van stroja.

Napoli je u prvom duelu protiv Frankfurta u Njemačkoj trijumfovao sa 2:0. S obzirom na to u kakvoj su formi Napolitanci, Nijemcima će za plasman u narednu rundu trebati meč iz fudbalskih udžbenika.

Dva posljednja duela osmine finala počinju u 21 sat.

U četvrtfinale su se plasirali Benfica, Chelsea, Bayern, Milan, Inter i Manchester City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.