open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Liverpool tuguje: Manchester City odbranio titulu prvaka Engleske
I dok će se u plavom dijelu Manchestera slaviti, sigurno da će navijači Liverpoola tugovati što nij poslije 29 godina titula prvaka neće stići na Anfield Road
12.05.2019. u 17:52
get url
text

Manchester City je prvi prošao kroz cilj u utrci za prvaka Engleske koju ju većim dijelom sezone vodi s Liverpoolom. Izabranici Pepa Guardiole titulu su obranili zahvaljujući visokoj pobjedi na gostovanju kod Brightona rezultatom 1:4.

I dok će se u plavom dijelu Manchestera slaviti, sigurno da će navijači Liverpoola tugovati što nij poslije 29 godina titula prvaka neće stići na Anfield Road, uprkos činjenici da je sastav Jurgena Kloppa sezonu završio s 97 osvojenih bodova.

Ipak, u jednom trenutku posljednjeg kola činilo se kako će se Redsi konačno okititi šampionskom titulom. Liverpool je je u 17. minuti poveo golom Sadia Mane, da bi desetak minuta kasnije i Brighton poveo protiv Građana. Ipak, brzo je uslijedio totalni preokret gostiju. Aguero je pogodio za izjednačenje, a Laporte je zabio za totalni preokret. U nastavku meča pobjedu i šampionsku titulu, šestu u historiji kluba, ovjerili su golovi Mahreza i Gundogana.

Prava golijada viđena je u duelu Crystal Palacea i Bournemoutha, slavili su domaći s 5:3. Pet golova palo je u duelu Watforda i West Hama, uz trijumf gostiju s 1:4.

Osim Manchester Cityja i Liverpoola u Ligu prvaka su se plasirali Chelsea i Tottenham, dok je pobjeda u gostima (1:3) kod Burleyja bila nedovoljna Arsenalu našeg Seada Kolašinca da izbori plasman u Ligu prvaka, no finale Evropske lige protiv Chelseaja im je još jedna šansa.

Još od ranije je bilo poznato da elitu napuštaju Huddersfield, Fulham i Cardiff, koji je danas s 0:2 slavio u gostima kod Manchester Uniteda.

Premier liga, 38. kolo:
Brighton - Manchester City 1:4
Burnely - Arsenal 1:3
Crystal Palace - Bournemouth 5:3
Fulham - Newcastle 0:4
Leicester - Chelsea 0:0
Liverpool - Wolves 2:0
Manchester United - Cardiff 0:2
Southampton - Huddersfield 1:1
Tottenham - Everton 2:2
Watford - West Ham 1:4

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.