open-navfaktor-logo
search
Nagodba s Werderom
Ljekari su morali znati za bolest: Klasniću tri miliona eura odštete
Ivan Klasnić bi trebao dobiti 3 miliona eura odštete, a očekuje se da će sud u iduće tri sedmice donijeti presudu u njegovu korist.
27.06.2020. u 12:35
get url
text

- Mogu reći da smo u pregovorima - rekao je bivši reprezentativac Hrvatske.

Nakon 13 godina natezanja s ljekarima iz Werder Bremena, izgleda kako je Ivan Klasnić konačno dobio bitku zbog koje je morao prekinuti karijeru i zbog koje godinama ima ozbiljnih problema sa zdravljem.

Bivši Vatreni tužio je tadašnji ljekarski dvojac Werdera, Götz Dimanski i Manju Guha, da nisu na vrijeme prepoznali bolest koju je imao, a koja se mogla dijagnosticirati najobičnijom analizom krvi.

Klasnićev predmet došao je pred sud 2018. godine kada je zakazano ročište, medicinski vještak identificirao je niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih ljekara te procijenio da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine.

Klupski ljekari morali su ga tada staviti pod nadzor i osigurati da ne uzima lijekove koji bi mu dodatno mogli stvoriti komplikacije i ugroziti bubrege.

Sada, njemački mediji saznaju da je došlo do dogovora između nekadašnjeg hrvatskog napadača i bivšeg mu kluba, a obje strane su pristale na dogovor i dale zeleno svjetlo, prenosi 24sata.hr.

Klasnić bi trebao dobiti 3 miliona eura odštete, a očekuje se da će sud u iduće tri sedmice donijeti presudu u njegovu korist.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.