navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Izuzetna biljka

Ljekovita svojstva majčine dušice

Ukoliko imate problema sa gripom i prehladom preporučujemo da svaki dan pijete čaj od majčine dušice. Čaj od majčine dušice možete i inhalirati što utječe na bolje rezultate iskašljavanja, odnosno pospješuje hidrataciju organizma, a vodena para čaja uspješno razrjeđuje sekret u bronhijama.

Objavljeno: 11.06.2022. u 09:58
get url
text
Majčina dušica

Pozitivno djeluje na razna oboljenja:

nervoza
depresija
astma
bronhitis
tuberkuloza
olakšava iskašljavanje i umiruje kašalj
angina
bubrezi
ženske bolesti
Gripa i prehlada

Ukoliko imate problema sa gripom i prehladom preporučujemo da svaki dan pijete čaj od majčine dušice. Čaj od majčine dušice možete i inhalirati što utječe na bolje rezultate iskašljavanja, odnosno pospješuje hidrataciju organizma, a vodena para čaja uspješno razrjeđuje sekret u bronhima.

Čaj od majčine dušice (priprema)
Jednu kašiku čaja na 3—4 decilitra ključale vode, ostaviti poklopljeno 10—15 minuta. Zatim ocijediti, po želji zasladiti (bolje medom), dodati malo soka od limuna i piti gutljajima preko dana.

Čaj ima jako antiseptičko dejstvo i delotvoran je kod zapaljenja jetre i bubrega.

Biljni jastučići od majčine dušice

Ako imamo želučane i menstrualne probleme i bolove, preporučljivo je da napravite jastučiće od majčine dušice. Mogu se staviti stabljike i cvjetovi, ugrijati prija spavanja i staviti na trbuh ili želudac. Oni čak pomažu i kod reume.