open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Ljepotica u Mostaru: Hebibović srušio Zrinjski, Sarajevo opet na vrhu
Sarajevo je u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru pobijedilo Zrinjski rezultatom 3:2.
05.10.2020. u 19:50
get url
text

Ekipe koje posljednjih sezona dominiraju bh. fudbalom odigrale su sjajnu utakmicu, a na kraju Bordo tim u glavni grad BiH nosi puni plijen i ostaje jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

Odlično je počeo meč za Zrinjski. U 4. minuti Nemanja Bilbija pogađa sa bijele tačke za vodstvo Mostaraca. Prethodno je Hrvoje Miličević skrivio penal neopreznim startom nad Bilbijom, zaradivši žuti karton.

Gosti nisu poklekli nakon vodstva Zrinjskog.

U 17. minuti Handžić pogađa za poravnanje. Rahmanović je ukrao loptu defanzivcima Zrinjskog i proigrao Handžića, a napadaču Sarajeva nije bilo teško da matira Brkića. Očito je Vinko Marinović pogodio s izborom napadača za ovu utakmicu. Handžić je počeo umjesto standardnog Ahmetovića.

Bilo je to sve u prvom poluvremenu. Vrijedi izdvojiti samo pokušaj Rahmanovića iz 42. minute, ali Brkić se nije dao iznenaditi.

Ako je duel odlično počeo za domaće, tako je drugo poluvrijeme fanstastično krenulo za goste.

U 47. minuti Sarajevo dolazi do preokreta. Tatar šutira poslije gužve u 16 metara, lopta na putu prema golu pogađa Sadikua, mijenja pravac i vara Brkića za 1:2.

Na novi gol u Mostaru čekalo se do 70. minute, kada je Zrinjski poravnao na 2:2. Opet je Bilbija bio strijelac, a asistirao mu je Todorović.

Džoker Vinka Marinovića u ovom duelu bio je Anel Hebibović. Brzonogi fudbaler postigao je treći gol za svoj tim u 82. minuti. On je sedam minuta ranije zamijenio Rahmanovića, a kod drugog gola u ovoj sezoni odlično se snašao u šesnaestercu.

U 85. minuti Bilbija je mogao do hat-tricka, a Zrinjski do izjednačenja. Pokušaj glavom fudbalera Zrinjskog je uz pomoć stative zaustavio Kovačević. U istom napadu Ahmetović je mogao povećati prednost Sarajeva, ali nije bio precizan iz izgledne prilike.

Sarajevo je ponovo lider na tabeli sa 23 boda iz devet odigranih utakmica. Zrinjski ima 13 bodova na kontu iz osam susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.