Svi su se u prosjeku udebljali 16 kilograma otkad su počeli izlaziti s partnerom, od čega su skoro osam kilograma dobili samo u prvoj godini veze.

Čak 69 posto muškaraca i 45 posto žena priznaje da se udebljalo. Za ljubavnu težinu 41 posto osoba krivi češće izlaske u restorane u prvoj godini veze, dok je na drugom mjestu zajedničko kuhanje kod kuće (34 posto).

Ispitanici su naveli i da se osjećaju ugodno u novoj vezi i ne osjećaju pritisak da moraju izgledati najbolje (64 posto). U prosjeku, taj se osjećaj javlja nakon godine i pet mjeseci, kažu rezultati. Pojedinci stari između 18. i 24. godine u tu fazu udobnosti ulaze nešto ranije, odnosno nakon deset mjeseci, dok osobama u dobi između 45. i 54. godine treba čak godina i po da se počnu tako osjećati.

Još jedan okidač za nakupljanje kilograma je ulazak u brak. Gotovo 57 posto ispitanika priznaje da se u prosjeku udebljalo osam kilograma u prvoj godini braka. Muškarci procjenjuju da su u prvoj godini braka težili dvostruko više od svojih supruga.

Prema anketi, do povećanje težine dolazi u prvih pet godina braka. Najveći razlog zbog kojeg ljudi više ne mare toliko za vlastito tijelo je osnivanje obitelji (42 posto).