open-navfaktor-logo
search
Podrška
Ljubav prema klubu: Mostarski Rođeni izdvojili 10.000 KM za FK Velež
Fudbaleri Veleža u petak su pristali na smanjenje plaće za mart zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.
18.04.2020. u 14:40
get url
text

Igrači mostarskog tima odrekli su se polovine svojih plaća, a čelnici kluba odlučili su da taj novac doniraju za pet dezinfekcionih tunela zdravstvenim ustanovama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

A da se "dobro, dobrim vraća" potvrđuje i sljedeći primjer. UG Mostarski Rođeni odlučio je da kao vid podrške za FK Velež izdvoji 10.000 KM.

- Kada je krajem 2015. godine osnovano Udruženje građana Mostarski Rođeni, osnovano je sa samo jednim ciljem, pomoći svoj voljeni klub, biti njegova snaga i vjetar u leđa do konačnog cilja. Stabilan i jak evropski Velež.

Dobili smo mnoge bitke, mnoge projekte smo uspješno završili, a mnoge smo planirali za budućnost. Međutim nismo mogli planirati niti predvijeti da će nas zadesiti planetarna nesreća u vidu koronavirusa, koja je praktično zaustavila cijeli svijet, te donijela probleme i sportu, posljedično i našem Veležu.

S obzirom na novonastalu situaciju, u cilju pomoći našem klubu, UGMR je odlučio da kao akt podrške za FK Velež Mostar izdvoji 10.000 KM, za što lakše prevazilaženje novonastale situacije.

Ovim putem pozivamo sve ostale, kako pojedince, grupe i udruženja, koji vole naš Velež da u sklopu svojih mogućnosti pruže podršku Rođenim u ovim teškim trenutcima - piše u saopćenju UG Mostarski Rođeni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.