Ljubiša Samardžić sve slabiji: Porodica je slomljena, ne žele uznemiravanje

Objavljeno: 08.03.17 u 11:47

Supruga Mira iselila se iz porodične kuće, a otkako se glumac bori za život, tješi je kćerka Jovana.

Samardžić: Volio je doći u Sarajevo FOTO: M. Živojević
Samardžić: Volio je doći u Sarajevo FOTO: M. Živojević

- Svi smo zabrinuti za Ljubišu, njegovo zdravlje je kritično, ali poštujemo želju porodice da ih sad, dok se bori za život, pustimo na miru - kaže Voja Brajović (67).

On je pokušao kontaktirati Miru (75), suprugu Ljubiše Samardžića (80), kćer Jovanu, pa i unuke. Svi su promijenili brojeve telefona, ne žele da ih bilo ko uznemirava. Ispred Ljubišine kuće na Zvezdarskoj šumi komšije kažu da se supruga Mirjana nedavno preselila u stan, a u kući živi kćerka Jovana, koja ni s kim ne želi razgovarati o tome kako joj je otac.

- Pozdravi, sagne glavu i prođe. To je sve - rekli su susjedi.

Samardžić je u decembru bio na teškoj operaciji mozga. Ljekari su bili optimistični, jer glumac se dobro oporavljao.

- Tim koji je operisao Ljubišu i oni koji su sve vrijeme brinuli o njemu, iznenađeni su jer je brzo stao na noge. Ne samo da su svi njegovi životni parametri bili stabilni, nego je vrlo brzo hodao - rekli su iz Kliničkog centra Srbije.

Samo tri mjeseca kasnije Samardžić je ponovo osjećao jake glavobolje i vrtoglavice. Gubio je osjećaj za ravnotežu, imao mučnine, pa ga je supruga uvjerila da se vrati u bolnicu. Uz potporu najbližih, sad se bori za život.

Ispred bolesničke sobe popularnog Smokija izmjenjuju se supruga Mira, kćerka Jovana te unuci Sara (21), Stefan (20) i Marta (14). Ne mogu kod njega, jer Ljubiša je na intenzivnoj njezi. Jednogodišnja unuka Ines još je premala da bi sate provodila u bolnici. Prijatelji kažu da je Mira slomljena i da je vidno smršala od tuge. Nedavno su proslavili 50 godina braka.