open-navfaktor-logo
search
Burne reakcije
Ljudi se pitaju od čega "boluje" Konaković: U istu ravan stavio neustavni dan RS-a i Dan nezavisnosti BiH
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP), sinoć je u Banjoj Luci odgovarajući na pitanja novinara u istu ravan stavio neustavni dan Republike Srpske i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
12.01.2023. u 13:04
get url
text

VEZANI TEKST - "Osmorka" u Banjoj Luci: Pokret za državu ulazi u vlast na državnom nivou, Sevlid Hurtić će biti ministar

Naime, upitan da li su proslava 9. jaunara ili Zakon o nepokretnoj imovini RS-a poljuljali odnose unutar koalicije, Konaković je kazao da je stavove o ova dva pitanja rekao jasno.

- Očekujemo da ćemo 1. marta imati drugu stranu koja se sa tim također ne slaže. Ako nam fokus bude oko stvari oko kojih se ne slažemo, političari će dobijati visoke plaće i iz ugodnih vikendica slati poruke. Mi smo se opredijelili za drugačiju politiku. Isplati se da trpimo kritike i izgubimo poene, ako će građani doživjeti bilo kakve pomake – rekao je Konaković.

Njegova izjava nije prošla nezapaženo u javnosti te je izazvala burne reakciju na društvenim mrežama. 

- Dino Konaković "boluje" od Dunning-Krugerov efekta, a to je kada nekompetentan čovjek biva superioran i isto tako superiorno brani svoje neznanje jer kod nas inteligencija, sposobnost, kompetencija i bonton nije nešto što se traži - navela je jedna korisnica Twittera.

 

- Može li se biti gluplji od ovoga? 1. mart je dan međunarodno priznate BiH, a 9. januar je nezakoniti dan genocida - pojasnio je jedan korisnik Konakoviću.

- Ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru normalnosti. Šta radi i kuda ide Konaković to ne znaju ni njegovi najbliži saradnici. Sigurnosne agencije iz susjedstva mora da posjeduju neke kompromitujuće snimke i materijale, pa on mora ovako raditi i djelovati. Jer, u suprotnom.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.