open-navfaktor-logo
search
Potrošili 3,5 miliona
Lopatom "uzimali" novac iz kase: U skandalu se pominje i transfer bh. igrača iz Zrinjskog u Olimpiju
Veliki skandal trese ljubljansku Olimpiju, aktuelnog lidera fudbalskog šampionata Slovenije.
22.04.2020. u 23:12
get url
text

Kako piše sportski dnevnik Ekipa SN, ovaj tim je u periodu od 2016. do 2019. godine, pod vodstvom predsjednika Milana Mandarića, za transfere potrošio 3,5 miliona eura.

Bilo je i izuzetno sumnjivih transakcija, među kojima je i transfer jednog bh. igrača iz mostarskog Zrinjskog - Rijada Kobiljara.

- Kako su lopatom bacali novac iz Olimpijine kase... U nekim su slučajevima Zmajevi plaćali provizije za apsurdne iznose, posebno u transferu Rijada Kobiljara. Veznjak iz Bosne i Hercegovine došao je u klub sredinom sezone 2017/18, uprkos činjenici da je trener Igor Bišćan odmah znao da mu ne treba. Ipak, tim iz Ljubljanje za njega je Zrinjskom platio obeštećenje od 100.000 eura. Ali, kako dokazuju dokumenti Ekipe SN, Olimpija je još više platila menadžerskim agencijama - piše Ekipa SN, uz obrazloženje:

- Kompanija za nekretnine PA-NOVA doo dobila je 50.000 eura, PAAM Indeks doo Ptuj 30.500 eura, dok je Rispect Sports Agency zaradila 25.000 eura od transfera Kobiljara. Sead Zilić, bivši napadač Drave, inače je direktor PAAM Indeksa. Olimpija je dakle agencijama isplatila 105.500 eura za fudbalera koji je u dresu zelenih odigrao tek nekoliko minuta.

Prema podacima na stranici Transfermarkt Kobiljar je za Olimpiju odigrao samo 12 minuta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.