open-navfaktor-logo
search
Pohvale za Francuza
Lopetegui: Benzema može biti najbolji strijelac La Lige
Benzema je u prva tri kola La Lige postigao četiri gola, a cijele prošle sezone je samo pet puta bio strijelac u prvenstvu
02.09.2018. u 10:55
get url
text
Karim Benzema

Julen Lopetegui, trener Real Madrida iznio je riječi hvale na račun napadača Karima Benzema i istakao da francuski fudbaler ove sezone može postati najbolji strijelac španske La Lige.

Benzema je sjajno otvorio sezonu. U prva tri kola La Lige postigao je četiri gola, a cijele prošle sezone je samo pet puta bio strijelac u prvenstvu. No, izgleda da je Francuzu prijao odlazak prve zvijezde “kraljeva“ Cristiana Ronalda u Juventus.

“Zašto ne bi Benzema bio najbolji strijelac lige? Ne vidim razloga da ne postigne 30 ili 40 golova. Najvažnija stvar je tim, a golovi dolaze kao plod rada cijelog tima. Benzema je sjajan igrač i to je uvijek bio. On je sretan i pomaže timu i tako će ostati“, kazao je Lopetegui.

Real je sjajno otvorio sezonu u prvenstvu. Ostvario je tri pobjede i drži vrh tabele sa devet bodova i gol razlikom 10:2.

Benzema je u madridski klub došao 2009. godine iz Olympique Lyona. Od tada je za Real odigrao 416 takmičarskih utakmica i postigao 197 golova. U dresu reprezentacije Francuske, u kojem je posljednji put igrao 2015. godine, upisao je 81 nastup uz 27 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.