open-navfaktor-logo
search
Optimistička očekivanja
Lopin: U Stocu sve veći broj domaćih posjetilaca vikendima i praznicima
U Javnoj ustanovi Radimlja ove godine očekuju puno bolju turističku sezonu u odnosu na prošlogodišnju, navodeći kako je vikendima i praznicima primjetan porast domaćih i turista iz regije.
17.05.2021. u 12:16
get url
text
Stećci

- Još uvijek osjećamo posljedice epidemije, ali primjetna je razlika u odnosu na 2020. godinu jer imamo veći broj posjetilaca, posebno vikendima i praznicima - izjavila je u razgovoru za Fenu direktorica JU Radimlja Maja Lopin.

Po njezinim riječima, najviše je domaćih gostiju koji dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, ali sve više dolaze i turisti iz regije, i to s područja Crne Gore i Srbije.

Dodaje kako je epidemija COVIDA - 19 pogodila cijeli turistički sektor, ali su se, kaže, kao i ostali prilagodili toj situaciji i iskoristili to razdoblje za ušminkavanje i obnovu objekta JU Radimlja te pejzažno uređenje nekropole stećaka Radimlja.

- Prošlogodišnja sezona bila je loša je smo imali pad turističkih posjeta za 85 posto. Zbog tako malog broja posjetilaca više smo se posvetili pisanju i realizaciji određenih projekata tako da smo uspjeli obnoviti vanjski i unutarašnji dio infrastrukturnog objekta - naglasila je Lopin.

Podsjeća kako je dosad urađena sanacija krova objekta Radimlja, koji se zatim povezao s postojećim vodospremnicima za kišnicu, a izgrađena je i montažna ostava za hidrantsku mrežu te je nabavljen hidropak.

- Također je nabavljena ograda, ograđena je nekropola s lijeve strane magistralnog puta Mostar - Stolac kao i ulazna vrata, a promijenjeni su i otvori objekta. Trenutno se radi parking ispred JU Radimlja, a naručene su i betonske žardinjere, sezonsko cvijeće i živa ograda. Sve će ovo poboljšati vanjski izgled objekta te očekujemo da će se turisti duže zadržati na nekropoli - mišljenja je Lopin.

Ona se nada da će preko tih projekata i održavanja nekropola Boljuni i Radimlja uspjeti oživjeti i približiti turistima i ostale spomenike.

Po njezinim riječima, odrađeno je i mašinsko poravnavanje terena u dužini od 190 metara, a postavljane su i instalacije za navodnjavanje te zasađene sadnice lavande. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.