open-navfaktor-logo
search
Veliki talent
Loše vijesti za Halilhodžića: Mladi fudbaler PSV-a odabrao Holandiju
Maroko ovoga puta, za razliku od Hackima Ziyecha, nije uspio uvjeriti još jednog mladog fudbalera da promijeni sportsko državljanstvo
05.11.2019. u 09:06
get url
text

Mohamed Ihattaren, 17-godišnji fudbaler PSV-a odlučio je da će u budućnosti nastupati za selekciju Holandije umjesto Maroka, jaavio je BBC.

Ihattaren je u prošlosti igrao za sve omladinske selekcije Lala, a putem društvenih mreža saopćio je kako i u budućnosti planira igrati sa selekcije ove zemlje.

Mladi fudbaler koji je rođen u Utrechtu tako je odbio ponudu Fudbalskog saveza Maroka, čiju seniorsku selekciju vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Maroko ovoga puta, za razliku od Hackima Ziyecha, nije uspio uvjeriti još jednog mladog fudbalera da promijeni sportsko državljanstvo.

Odluku Ihattarena potvrdio je i FS Holandije koji je na svojim stranicama postavio mladog fudbalera kako pozira sa dresom reprezentacije Holandije i selektorom Ronaldom Koemanom.

- Dugo sam o ovome razmišljao. Savjetovao sam se i sa članovima porodice i na kraju sam se odlučio za reprezentaciju Holandije koja je uradila mnogo za mene u mlađim kategorijama. Mnogo toga sam proša i teško mi je napustiti reprezentaciju Holandije - izjavio je Ihattaren za holandske medije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.