open-navfaktor-logo
search
Kandidat radničke fronte
Lovac Krešo želi u sabor: "Bleiburg se godinama pretvara u ustaški dernek"
Popularni lovac iz "Potjere", kviza koji se emituje na HTV-u, Krešimir Sučević Međeral kandidat je Radničke fronte na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.
13.05.2020. u 15:42
get url
text

Radnička fronta jutros je na zagrebačkom Strossmayerovom trgu održala konferenciju o Bleiburgu s natpisom "Ustaše, četnici, zajedno ste bježali", kojim ukazuju na savezništvo fašista s obje strane Dunava. Konferencija je održana ispred spomenika Strijeljanje talaca Frane Kršinića, posvećenog svim nedužnim žrtvama ustaško-fašističkog terora od 1941. do 1945. u Zagrebu.

FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

- Nije sporno da se stvari koje su se dogodile na Bleiburgu po današnjim mjerilima prava na presumpciju nevinosti mogu smatrati problematičnim. No ne smijemo izgubiti iz vida da oni koji su stradali na Bleiburgu nisu bili nevine žrtve, to su u ogromnom broju bili što pripadnici, što podržavatelji Nezavisne Države Hrvatske - rekao je Sučević-Međeral na konferenciji, piše Index.

Dodao je da rasprava o historiji mora biti otvorena i argumentirana, a stvarne činjenice ne smiju se prikrivati bez obzira na ideološka stremljenja s bilo koje strane.

- Problem je da na Bleiburgu to nije tek puka komemoracija za nečije rođake, to se već godinama pretvara u ustaški dernek, kojem je cilj revitalizirati ideologiju za koju smo se nadali da je pokopana prije 75 godina - kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.