open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Luda noć u Lisabonu i krah Juventusa, Milan se prošetao Zagrebom
Italijanski gigant Juventus kolo prije kraja grupne faze izgubio je sve šanse da se plasira u nokaut fazu Lige prvaka.
25.10.2022. u 22:56
get url
text

Stara dama do jedne od dvije pozicije koja vodi među 16 najboljih poslije poraza od Benfice u Lisabonu rezultatom 4:3 ne može doći ni teoretski.

Benfica je u sjajnom meču sa sedam pogodaka osigurala plasman u narednu rundu. Poveo je portugalski predstavnik golom Antonija Silve u 17. minuti, a Juve se četiri minute kasnije vratio pogotkom Keana.

Već u 28. minuti Benfica je ponovo došla do prednosti pogotkom Joao Marija iz penala, a u 35. minuti Rafa Silva je pogodio za 3:1.

Rafa Silva je drugim golom na meču u 50. minuti povećao prednost Benfice na 4:1. Juventus je golovima Milika u 77. i McKenniea u 79. minuti uspio učiniti završnicu meča uzbudljivijom, ali ništa više od toga.

U istoj grupi je PSG rezultatom 7:2 pobijedio Maccabi iz Haife. Po dva gola za Francuze postigli su Messi i Mbappe, a u strijelce su se upisali još Neymar i Soler, dok je Goldberg zatresao vlastitu mrežu.

PSG i Benfica imaju po 11 bodova, Juventus i Maccabi po tri.

Milan se u meču grupe E prošetao Zagrebom i slavio protiv Dinama rezultatom 0:4. Pogotke za Milan dali su Gabbia u 39., Leao u 49. Giroud iz penala u 59., a autogol u 69. minuti je postigao Ljubičić. Rade Krunć igrao je od 52. minute.

U sklopu ove grupe ranije je Chelsea savladao Salzburg sa 1:2 i tako osigurao nokaut rundu.

Milan ima sedam bodova. U posljednjem kolu će dočekati Salzburg i za osminu finala dovoljan će mu biti i bod. Austrijski predstavnik ima šest bodova na kontu, a Dinamo četiri.

Nakon remija Borussije Dortmund i Manchester Cityja (0:0), sve je poznato u grupi G. Oba tima će igrati osminu finala.

U grupi F je Leipzig nanio prvi poraz Real Madridu, slavivši sa 3:2, dok su Celtic i Shakhtar remizirali rezultatom 1:1.

Kraljevski klub je ranije osigurao plasman među 16 najboljih, Leipzig ima devet bodova, Shakhtar šest, a Celtic dva boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.