Ludnica: Predstavljen drugi najskuplji fudbaler svijeta

Objavljeno: 06.09.17 u 14:31

Prelazni rok je završen posljednjeg dana prošlog mjeseca, ali zbog reprezentativnih obaveza pojedini igrači nisu predstavljani u novim klubovima.

Jedan od njih je i Kylian Mbappe, francuski tinejdžer (18 gdoina), drugi najskuplji fudbaler svijeta, koji je iz Monaca prešao u PSG. Danas je i službeno predstavljen na Parku prinčeva, a navijači Svetaca priredili su pravu ludnicu.

- U maju sam mislio da ću ostati u Monacu, ali određeni događaji su mi promijenili mišljenje - kazao je Mbappe dodajući kako mu je jedino bilo važno da ne napusti Francusku:

- Razgovarao sam sa svojom porodicom i bilo je važno vratiti se u grad u kojem sam odrastao. Velika mi je čast što sam se priključio jednom od najboljih klubova na svijetu, a koji ima potencijala postati najbolji.

Na Park prinčeva je u ovom prelaznom roku stigla i zvijezda Barcelone, Neymar (plaćen 222 miliona eura).

- Bio sam zainteresovan za projekt i planove kluba još i prije nego što je Neymar stigao, ali svakako da je velika prednost što imamo njega u ekipi. Svi znamo kakav je igrač - kazao je Mbappe.

Naglasio je kako mu motivacije neće faliti.

- Mogu igrati na bilo kojoj poziciji u napadu. Moram još mnogo učiti od ostalih igrača ovdje. Želim biti još bolji nego prošle sezone. Vodi me želja da osvojim sve što mi se pruži.

Mbappe je u Pariz stigao na posudbu do kraja iduće sezone, kada će Monacu pripasti obeštećenje od 180 miliona eura.