open-navfaktor-logo
search
Prvaci Evrope
"Ludnica" u Madridu: Više od 400.000 ljudi dočekalo igrače Reala
Fudbaleri Real Madrida prvaci su Evrope, nakon što su u subotu u Parizu savladali Liverpool sa 1:0.
30.05.2022. u 08:30
get url
text

Kraljevi su stigli do 14. trofeja u Ligi prvaka, elitnom evropskom takmičenju, a navijači su im priredili spektakularan doček u Madridu.

Kako javljaju španski mediji više od 400.000 navijača Reala došlo je da pozdravi osvajača Lige prvaka. Proslava je počela u nedjelju nakon povratka ekipe iz Pariza, kada su igrači krenuli otvorenim autobusom sa stadiona Santiago Bernabeu prema centru grada.

Posjetili su gradsku katedralu, predstavništvo regionalne vlade Madrida na glavnom trgu Puerta del Sol, te se susreli s gradonačelnikom.

Igrači su zatim otišli na završnu proslavu na stadion Santiago Bernabeu gdje su ih na tribinama dočekali fanovi.

Fudbaleri su izlazili jedan po jedan, a Marcelo (34), s osvojenih 25 pehara najtrofejniji igrač u historiji Real Madrida, oprostio se, jer mu 30. juna istječe ugovor koji neće biti produžen.

- Ovo je prekrasan trenutak u mom životu. Ovdje zaključujem ciklus, u najboljem klubu na svijetu - rekao je igrač koji nastupa za Real Madrid od januara 2007. godine.

Presretan je bio i Realov predsjednik Florentino Perez.

- Ovaj trofej ostat će zapamćen kao jedan od najvećih u historiji po tome kako su ga ostvarili. Real Madrid je još jednom osvojio srca svih navijača. Želim se zahvaliti svim navijačima. Ovo je klub koji nema vlasnika, svi ste vi vlasnici svoje sudbine - rekao je, između ostalog, Perez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.