open-navfaktor-logo
search
Real Madrid
Luka Jović u samoizolaciji, bio u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom
Luka Jović, fudbaler Real Madrida otišao je u samoizolaciju zbog predostrožnosti nakon što je bio u kontaktu sa prijateljem koji je pozitivan na testu na koronavirus, objavili su u srijedu španski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).
08.07.2020. u 16:35
get url
text

Srbijanski napadač je bio negativan na testu na COVID-19, ali mora preduzeti mjere predostrožnosti koje su dio smjernica Vlade Španije u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Jović sada vjerojatno neće trenirati i neće biti u konkurenciji za utakmice Real Madrida, koji je sve bliže naslovu prvaka Španije. Međutim, to ne bi trebalo previše poremetiti "kraljevski klub" koji je u naletu od početka nastavka sezone, koja je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Naime, Jović sve manje igra za Real, a u nastavku sezone od trenera Zinedinea Zidanea dobio je tek nekoliko minuta u sudijskoj nadoknadi posljednjeg duela protiv Athletic Bilbaa.

Real poslije 34 odigrana kola španske La Lige drži lidersku poziciju sa 77 bodova, četiri više od drugoplasirane Barcelone.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.