open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
"Lukačev vozač" opet priveden: Ucjenjivao Banjalučanku intimnim fotografijama
Banjalučka policija uhapsila je Bojana Sladojevića iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivična djela proganjanje, neovlašteno fotografisanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
13.02.2020. u 11:38
get url
text

On se sumnjiči da je od početka augusta 2019. godine do 10. februara 2020. godine, Banjalučanki B. P. svakodnevno putem mobilnog telefona i društvenih mreža slao poruke i ucjenjivao je da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt sa njom koji ona nije željela.

- Također, B. S. je 20. januara 2020. godine u Banjoj Luci, na parking prostoru ispred zgrade gdje živi, oštetio njen automobil ''citroen C3'' čime joj je pričinio materialnu štetu od 150 KM - saopćeno je danas.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka izvršen je pretres stana i drugih prostorija, kao i automobila koje koristi Sladojević i tom prilikom su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku i to pet mobilnih telefona, pet SIM kartica, laptop, dvije memorijske kartice, četiri DVD-a i jedan eksterni punjač.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je pušten na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Sladojević je inače vozač u ministarstvu privrede i preduzetništva RS-a, a prije nekoliko dana je također saslušavan jer je ugrozio i vrijeđao učesnike u saobraćaju, te se lažno predstavljao kao vozač ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.