open-navfaktor-logo
search
Napadač Intera
Lukaku progovorio o odnosu sa Džekom i otkrio prednosti Dijamanta
Belgijski reprezentativac i napadač Intera Romelu Lukaku, govorio je u intervjuu za italijanski Sky Sport, a tom prilikom dotakao se i svog odnosa sa Edinom Džekom, te stalnog pitanja da li njih dvojica mogu igrati zajedno u ekipi.
02.01.2023. u 13:21
get url
text

- Sa Edinom sam uvijek imao odličan odnos. Još u Engleskoj smo razgovarali uvijek nakon utakmice, isto smo nastavili kada smo prešli u Italiju – on u Romu, a ja u Inter. Kada sam prvi put došao u Inter Džeko je također trebao doći u klub, ali nije. Uvijek smo se poštovali.

Imamo različite karakteristike tako da možemo pomoći jedan drugom na terenu. On više voli igrati sa loptom, otvarati prostor, a meni to daje priliku da idem ofanzivnije i napadam prostor pred golom protivnika. Kada smo u kaznenom prostoru, obojica možemo otvoriti obje strane ili se okrenuti, ili krenuti na završnicu, rekao je Romelu Lukaku, pa dodao:

-  Mislim to i za svu trojica napadača, zajedno sa Lautarom koji bi igrao desetku, a Edin i ja bi bili naprijed. Tu je i Correa koji je konkurentan. Neka trener odluči o tome - dodao je Belgijanac.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.