Madagaskar: Borba pijetlova tradicionalni vid zabave već tri stoljeća

objavljeno: 24.12.2017. u 15:21

Borbe životinja oduvijek su privlačile veliku pažnju javnosti u svim dijelovima svijeta, a borbi pijetlova najviše pažnje poklanja se na Madagaskaru.

Stanovnici afričkog otoka ne mare mnogo za apele organizacija za zaštitu životinja i već stoljećima uživaju i klade se na krvavim borbama pijetlova.

Jedno od borilišta na kojem se svakog vikenda okupljaju stotine zaljubljenika borbe pijetlova nalazi se u glavnom gradu Madagaskara Antananarivu.

Početkom 18. stoljeća borbe pijetlova na Madagaskaru organizirane su kako bi se zabavile kraljevske porodice, a reporter AA ovog vikenda je posjetio jedno takvo borilište i uvjerio se kako strast za tu vrstu zabave i danas postoji.

Dolaskom kladioničara i borbe pijetlova su donekle obogaćene pravilima i podjelom na kategorije ovisno o težini pijetlova.

Borba pijetlova traje sve dok jedan od njih ne odustane, a uglavnom traju između sat i sat i pol vremena.

U Antananarivou i njegovim predgrađima sedmično se održi najmanje 100 borbi pijetlova, a vlasnici su toliko sigurni u borbene sposobnosti svojih pijetlova da su nerijetko predmet opklade kuće i automobili.