open-navfaktor-logo
search
Državni zastupnik SDP-a BiH
Magazinović pita Agenciju: Da li je firma Srebrena malina registrovana za uvoz medicinske opreme?
"Da li je poljoprivredna firma Srebrena malina registrovana za uvoz medicinske opreme?", pitanje je koje je zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović uputio Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH. 
28.04.2020. u 09:16
get url
text

Na Twitter i Facebook profilima napisao je kako se "puno pitanja otvorilo oko nabavke respiratora, a ovo je samo jedno od njih".

Dodao je i da odgovor traži u pisanoj formi. 

Jučer je u pojedinim medijima objavljena informacija da je kompanija Srebrena malina d.o.o. iz Srebrenice uvoznik respiratora iz Kine za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH.

Vlasnik i direktor ove kompanije je Fikret Hodžić. 

VEZANI TEKST- Fikret Hodžić se oglasio o nabavci respiratora

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmete za provjeru postupaka nabavki respiratora i testova za koronavirus Vlade Federacije, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

- Tužilaštvo nakon pisanja portala Žurnal i Fokus provjerava nabavke 150.000 testova i stotinu respiratora, te ulozi koju je u ovoj nabavci imao direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak - potvrdila je za BIRN BiH glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

- Izvršit će se provjere navoda kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela - kaže Bavčić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.