Žive, vesele, lepršave

Magistrica genetike kreirala suknje za sve prilike i modne stilove

Objavljeno: 09.12.2018. u 20:31

Mogu se kombinirati sa tenama, štiklama, ili sa čizmama, a odlično pristaju uz sakoe, kožne jakne ili čak elegantne kapute

Po struci je magistar genetike, a prije nekoliko mjeseci, "zaplovila" je u dizajnerske vode. Sarajka Amra Efendić (32) kreirala je lepršave i šarmantne "ŠuŠur" suknje za sve prilike i modne stilove.

Mogu se kombinirati sa tenama, štiklama, ili sa čizmama, a odlično pristaju uz sakoe, kožne jakne ili čak elegantne kapute. Vanjski dio izrađen je od tila što im daje "šik" izgled, a podsuknja, koja dolazi u dodir sa tijelom, napravljena je isključivo od visokokvalitetnih prirodnih materijala, što ih čini jako ugodnim za nošenje. Žive, jarke boje, šarenilo, nekada spoj naizgled nespojivog, lepršavost, nesputanost, neopterećenost formom- u kombinaciji sa osmijehom, pozitivnim stavom i dobrim raspoloženjem- upravo je ono što "ŠuŠur" suknje i njihove vlasnice čini posebnim.

ŠuŠur suknje

- Oduvijek me je zanimala moda i dizajn, iako, priznajem, kao djevojčica se nisam baš igrala sa barbikama, i omiljeni lik mi je bio He-Man. Ali, kada sam počela otkrivati sebe, u tom procesu sam otkrila i da jako volim modu. Posljednjih deset godina sam maštala da pokrenem neki svoj biznis, ali nisam imala hrabrosti, pa ni samopouzdanja moram priznati. Preokret se dogodio kada sam postala majka.

Ta uloga mi je dala sve što mi je falilo. Beba mi je dala snagu, i počela sam intenzivnije razmišljati o ostvarenju svojih snova. I sasvim slučajno se sve dogodilo, i to ovog ljeta kada sam sa suprugom i kćerkicom krenula na godišnji odmor. Na Instagram profilu mi je stigao zahtjev za praćenje. Ne sjećam se od koga je bio, ali znam da je imao status "Follow your dreams" (Prati svoje snove), na što sam se nasmijala. Muž me je pitao šta je smiješno, i tada sam mu otkrila svoje želje. Do tada niko nije znao da maštam o svojim kreacijama, tačnije o suknjicama od tila- započinje svoju priču Amra.

U rokovniku je sve već odavno imala isplanirano- kako će izgledati pakovanje, kesice, kakav logo želi...

ŠuŠur suknje

- Moram priznati jedino da je ime bilo drugačije. Kada sam predložila mužu ideju i kada sam mu opisivala kakve suknjice želim da kreiram, rekao mi je: "pa znaš, meni te tvoje suknje izgledaju kao nešto što je našušureno". Onda mi je poslao i značenje riječi šušur gdje je pisalo: "Jer, čim je šušur, znači da je dobro. Živo, veselo, glasno". U tom opisu se zapravo skrivalo sve što sam zamislila. Tako je nastao naziv- ističe Amra.

Proces realizacije od stadija ideje do stvaranja gotovog proizvoda bio joj je nepoznanica, pa je upisala i završila šestomjesečni kurs šivenja.

- Da ne bude zabune, suknje ne šijem ja lično, taj sam dio posla prepustila profesionalcima, dok ja uživam u kreaciji, te posebno u izboru i kombinovanju materijala i različitih dodataka suknjama- pojasnila je.

ŠuŠur suknje

Pozitivni komentari i pohvale koje ne prestaju stizati, inpirišu je da hobi pretvori u ozbiljan posao, ali, povjerava nam da će sa tom odlukom još malo sačekati, jer, nakon porodiljskog odsustva, planira da se vrati u svoju struku.

- "ŠuŠur" je za sada moj hobi, ali, priznajem, fantastičan je osjećaj proizvesti stvar koja nosi tvoj lični pečat, kojom si zadovoljan i koju bi zaista želio nositi, a još je bolji osjećaj kada od drugih imate pozitivan "feeback" za ono što radite. Moram istaći i da su većina mojih suknji unikati, a samo par modela je napravljeno u dva primjerka. Meni lično je ovo jako bitno, jer omogućava da imate jedinstven modni izražaj. Zbog toga, kada nosite "ŠuŠur" modele, mala je ili nikakva vjerovatnoća da će se pored vas pojaviti osoba sa istim stajlingom. U ovaj posao sam ušla puna entuzijazma, motivirana isključivo užitkom kreiranja- podcrtala je Amra.

ŠuŠur hlače

Plan je da "ŠuŠur" pored suknji počne proizvoditi i druge odjevne predmete, ali će osnovna ideja ostati ista- vesele i žive kreacije sa pozitivnim stavom.

- Već sam nešto i napravila na tom polju. Kreirala sam hlače od tila, sada samo za Bazerdžan, sa kojim imam jako lijepu saradnju. Te hlače su posebne i zbog čupica koje se nalaze na njima, a koje sam ručno izradila. Imam raznih planova, a između ostalog, pokušat ću kroz svoje kreacije da ukažem na važnost tetki u životu malenih djevojčica, pa ću kreirati nešto za njih i njihove male princeze - otkrila nam je Amra.

Njene kreacije možete pogledati i naručiti putem Facebook i Instagram stranice "ŠuŠur".

Foto: Jasmin Brutus

Izvor:   Coolstyle.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije