open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Magla na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove
Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan - upozoravaju iz BIHAMK-a.
12.11.2020. u 08:06
get url
text

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na magistralnom putu Nević Polje - Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se na ulazu u Vogošću iz smjera Vogošćanske petlje, kao i na putevima: Jajce - Crna Rijeka (most preko jezera Bočac) Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Stupari - Živinice, Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćio je BIHAMK.

Od 15. novembra obavezno je posjedovanje zimske opreme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.