open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Mahmutbegović čestitala Hadžimešiću na odličnim skijaškim rezultatima
Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku članu Skijaškog kluba Bjelašnica, šestogodišnjem Abdullahu Hadžimešiću koji bilježi odlične rezultate na evropskim skijaškim natjecanjima.
09.02.2020. u 10:09
get url
text

Uz prvo mjesto u italijanskom Biberonu, gdje je u konkurenciji više od 500 dječaka iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Austrije i Italije osvojio prvo mjesto,  Abdullah je i u utrci veleslaloma na takmičenju "Mini Pokal Vitranc", koje je održano u Kranjskoj Gori, također, zauzeo drugo mjesto.

Prošle godine je osvojio prvo mjesto na natjecanju u Sloveniji.

-Dragi naš Abdullah, čestitam ti na izuzetnom uspjehu koji si postigao na vrhunskim skijaškim takmičenjima u Italiji i Sloveniji u ime građana Federacije Bosne i Hercegovine, kao i u svoje lično ime. Posebne čestitke upućujem i tvojim trenerima i roditeljima. Svojim zalaganjem donosiš nove uspjehe bh. sportu, te afirmišeš našu zemlju u Evropi i svijetu, i hvala ti na tome. Time pokazuješ da ova zemlja ne treba brinuti za budućnost skijaškog sporta, pa je naša obaveza da tebi i ostalim talentovanim mladim sportašima pomažemo u daljnjem radu. Želim ti mnogo sreće i uspješnih takmičenja u tvojoj daljoj karijeri - napisala je Mahmutbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.