open-navfaktor-logo
search
Povratnik u Čelik
Mahmutović: Drago mi je što protiv Olimpika igramo u Zenici
Uvijek je ovakve utakmice ljepše igrati pred svojim navijačima, kaže Mahmutović
12.07.2019. u 13:41
get url
text

Fudbaleri zeničkog Čelika okončali su dvosedmične pripreme u kampu u turskom gradu Bolu te su se sinoć vratili kući. Danas su svi igrači dobili dan odmora, sutra se ponovo vraćaju u trenažni proces a u nedjelju protiv Olimpika imaju zadnju provjeru pred start Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zeničani su na pripremama odigrali tri utakmice, u kojima su poraženi s po 0:1 od makedonskog Skhupija i turskog Malatayaspora, dok su s 5:0 porazili nigerijski Heartland.

- Bile su sve kvalitetne utakmice, pogotovo protiv Malatayaspora, koju smo izgubili, ali smo i mi imali tri - četiri "zicera". Nismo dali gol i izgubili smo s 0:1, ali sve je bilo za 10 - kaže Aidin Mahmutović, povratnik u redove Čelika, koji je treći put u karijeri član premijerligaša sa Bilinog polja. On je proteklih devet mjeseci bio van stroja, jer je, kao igrač Tuzla Citiya, doživio tešku povredu te operirao koljeno.

- Zadovoljan sam i lično, jer nisam propustio nijedan trening. Odradio sam sve treninge, a kada su saigrači imali slobodan dan, ja sam radio i dodatne treninge. Sve sam izdržao, vratio sam fizičku spremu, a nemam nikakvih bolova - kaže Mahmutović.

Ističe kako mu je drago da će "generalku", u nedjelju u 18 sati, protiv Olimpica igrati na Bilinom polju. Mada će u 1. kolu PLBiH ipak gostovati na Pecari kod Širokog Brijega.

- Bit će to prilika da se predstavimo i našim navijačima, da nas i oni, prvi put ovog ljeta, vide u novom sastavu. Uvijek je ovakve utakmice ljepše igrati pred svojim navijačima - kaže Mahmutović.

Ekipi se već u finišu priprema u Turskoj priključio i novi stoper, 29-godišnji Slavko Brekalo iz Širokog Brijega, dok je tim napustio bek Ivan Livaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.