open-navfaktor-logo
search
Veliki derbi
Mahrez promašio penal za pobjedu Cityja nad Liverpoolom
Derbi osmog kola engleske Premier lige između Liverpoola i Manchester Uniteda okončan je bez pobjednika, ali i bez pobjednika
07.10.2018. u 19:26
get url
text
Ryad Mahrez
Ryad Mahrez

Prvo poluvrijeme velikog derbija nije ponudilo veliki broj prilika. Najbolju za aktuelne prvake Engleske imao je Raheem Sterling, ali je odbrana Redsa izblokirala njegov udarac.

Prvih 45 minuta okončano je bez pogodaka, a ništa drugačije nije bilo ni drugo poluvrijeme. Sjajnu šansu u 61. minuti propustio je Ryad Mahrez.

Tri minute kasnije uzvratio je Liverpool. Mohamed Salah je imao dobru priliku, ali nje golman Građana zaustavio njegov udarac.

Novu priliku Salah je imao u 67. minuti. Ovoga puta Edersona je polušao ugroziti iz slobodnog udarca, ali je šutirao malo pored desne stative.

Petnaest minuta prije kraja susreta Mahrez je ponovo bio u prilici, ali je Allison odlično reagovao i njegov udarac skrenuo u korner.

Najbolju priliku Alžirac je propustio u 87. minuti. Van Dijk je skrivio penal, a Martin Atkinson je pokazao na bijelu tačku. No, nažalost po navijače Cityja Mahrez je šutirao preko gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.