navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zahvalnost

Majka poginulog dječaka: Princ William mi je pokušao spasiti sina, ali nije uspio

Ne mogu dovoljno zahvaliti princu Williamu zbog onog što je napravio pokušavajući spasiti mog sina na taj užasni dan, ali i zato što sad govori o mentalnim problemima. To pokazuje da je naš budući kralj čovjek, bilo je to hrabro od njega - rekla je Sarah

Objavljeno: 22.11.2018. u 09:32
get url
text

Sarah Lea, majka tinejdžera koji se utopio u rijeci nakon što je otišao na plivanje s prijateljima, javno je zahvalila princu Williamu koji je bio dio spasilačkog tima na mjestu nesreće. Robbie Lea pronađen je u maju prošle godine 4,5 metara ispod površine vode u parku Lee Valley Hertfordshireu, gdje je otišao na plivanje s prijateljima.

William je bio pilot helikoptera spasilačke službe koji je poslan na mjesto događaja. Sarah ga je pohvalila ne samo zbog njegove hrabrosti već i zato što je otkrio da taj posao ostavlja posljedice na njega.

- Ne mogu dovoljno zahvaliti princu Williamu zbog onog što je napravio pokušavajući spasiti mog sina na taj užasni dan, ali i zato što sad govori o mentalnim problemima. To pokazuje da je naš budući kralj čovjek, bilo je to hrabro od njega - rekla je Sarah za britanski Mirror.

Otkrila je da je tek dan nakon nesreće saznala da je u spasilačkom timu bio princ William.

- Prijateljica mi je rekla da je princ pokušao spasiti mog princa - rekla je.

Tvrdi da njen drugi sin, sedmogodišnji Mason, nije dobio adekvatnu psihološku pomoć nakon smrti svog brata.

- Zbilja sam razočarana u sistem, skoro nije bilo nikakve podrške. Ja sam još na terapiji i psihijatrijskom savjetovanju, ali moj svekar sam sebi je morao platiti psihološku pomoć. Pokušavam dobiti pravu podršku za Masona. Jedini koji me nije razočarao je princ William - kaže Sarah.

William je ranije ove sedmice govorio o posljedicama koje su na njega ostavile smrti mladih ljudi koje je doživio kao pilot helikoptera od 2015. do 2017. godine.

- Radio sam na nekoliko traumatičnih poslova koji su uključivali djecu, a nakon što sam dobio svoju djecu, ta povezanost privatnog i poslovnog me gurnula preko ruba. Počeo sam osjećati stvari koje nikad nisam osjećao, bio sam jako tužan. Samo na poslu možete pričati o tim stvarima, a ako tamo ne postoji pravo okruženje, vaši problemi će se brzo od grude snijega pretvoriti u lavinu - rekao je William.