open-navfaktor-logo
search
Omalovažavanje žrtava
Majke Srebrenice: Izjava Zaharove dokazuje da je i Rusija imala ulogu u negiranju genocida
Majke Srebrenice reagirale su na jučerašnju sramnu izjavu glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove.
05.04.2022. u 10:24
get url
text

VEZANI TEKST - Biden: Putinu treba suditi; Rusija: Neka sude režiserima predstave iz Srebrenice

Zaharova je jučer odgovorila američkom predsjedniku Joe Bidenu koji je komentirao snimke pokolja u ukrajinskom gradu Buči te ruskog predsjednika Vladimira Putina ponovo nazvao ratnim zločincem rekavši da će morati odgovarati.

- Odlična ideja, neka počnu s bombardovanjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici - navela je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid (uprkos sudskoj presudi koja kaže suprotno).

Majke Srebrenice ukazuju da ovakva izjava glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova ukazuje na ulogu Rusije u negiranju i omalovažavanju žrtava.

- Svojom izjavom o genocidu u Srebrenici, Marija Zaharova pokazuje da ona i vlast u Rusiji ne samo da podržavaju one koji su počinili genocid već i dokazuju da je i Rusija imala ulogu u negiranju i omalovažavanju žrtava. To sve dokazuje veto iz 2015. godine - navele su Majke Srebrenice.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.