open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Majstorija Mujezinovića za pobjedu Želje na Pecari
Fudbaleri Željezničara ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Širokog Brijega u derbiju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
13.09.2020. u 19:40
get url
text

Tim sa Grbavice slavio je sa 1:0 golom Mustafe Mujezinovića, a treba naglasiti da je Ivan Lendrić, napadač gostujućeg tima kod rezultata 0:0 promašio penal. Ovim trijumfom Željo je preuzeo lidersku poziciju od Sarajeva. 

U prvom poluvremenu inicijativu je imao domaćin, ali su se Plavi uspjeli odbraniti. Pokušavali su Cipetić, Jurilj, Begić, Ćorić..., ali se rezultat nije mijenjao.

Fejzić, golman Želje, bio je na visini zadatka, a ono što nije uspio odbraniti, domaći igrači nisu uspjeli pretvoriti u gol. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Širokobriježani su imali dva kornera i dvije sjajne prilike, ali Matić nije uspio da zatrese mrežu Plavih.

U nastavku meča gledali smo drugačiju sliku na terenu. Željezničar se razigrao, ali bez konkretnijih prilika pred golom Miškića.

Veliku priliku Željo je propustio u 66. minuti kada je Ivan Lendrić promašio penal. Najstrožiju kaznu izborio je Mujezinović nakon katastrofalne greške i nesporazuma zadnje linije domaćih.

Obšivač i Miškić oklijevali su ko će "pokupiti" loptu, što je iskoristio Mujezinović. Igrača Želje srušio je Obšivač, a sudija Sivac pokazao je na bijelu tačku. Loptu je uzeo Lendrić, ali je njegov udarac zaustavio Miškić.

Ipak, to nije pokolebalo Plave, koji su poveli u 72. minuti.

Bila je to soloakcija Mujezinovića, koji je nanizao nekoliko igrača Širokog i sa 20-ak metara matirao Miškića.

Nakon primljenog gola Široki Brijeg je preuzeo inicijativu, ali nije uspio stići do izjednačenja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.