Subota, 22.01.2022.
FOTO: PU BANJA LUKA

Makedonac "opuhao" 20 stanova u Banjoj Luci, našli ga i uhapsili u Sarajevu

Državljanin Makedonije Apostol Benedevski, odranije poznat policiji, predat je Službi za poslove sa strancima i vjerovatno će biti protjeran iz BiH

Banjalučka policija je u akciji kodnog naziva "Bitola", otkrila počinioca 20 krivičnih djela teških krađa, kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 105.215 KM.

Akciju su proveli policijski pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji sa policijom iz Bosanske Gradiške i Trećom policijskom upravom MUP-a Kantona Sarajevo, a uhapšena je osoba inicijala A. B..

Nezvanično, u pitanju je državljanin Makedonije Apostol Benedevski, odranije poznat policiji. On je tokom-krim obrade u policiji priznao izvršenje krivičnih djela.

On se sumnjiči da je od septembra 2017. pa do novembra ove godine izvršio dvadeset teških krađa na području grada Banja Luka.

U pretresu stana u Sarajevu koji je osumnjičeni koristio pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela: zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije "Lomači", cilindrične brave, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

- U ovim aktivnostim izvršena je i kriminalistička obrada nad licima LJ. I. i E. A. Nakon kriminalističke obrade A.B. je sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banja Luka, jer u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini – saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Napominju i da je akcija provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh