Locirala ga OSA

Makedoncu zbog prijetnje sigurnosti izrečena mjera protjerivanja iz BiH

Objavljeno: 17.07.2019. u 13:27

Mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH izrečena je na razdoblje od četiri godine

FOTO: ARHIV

Državljaninu Makedonije J. Dj. u srijedu je zbog prijetnje sigurnosti izrečena mjera protjerivanja iz Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima 17. jula 2019. godine, u saradnji i koordinaciji aktivnosti s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, locirala je sigurnosno interesantnu osobu inicijala J. Dj., državljanina Makedonije.

- Inspektori za strance su predmetnu osobu locirali na području Zenice, a dovodi se u vezu s kriminalnim aktivnostima i predstavlja prijetnju sigurnosti BiH. Mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH izrečena je na razdoblje od četiri godine, dok je istodobno za J. Dj. određena mjera nadzora smještajem u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu te će se poduzeti daljnje mjere s ciljem njegovog udaljenja iz BiH - navodi u priopćenju Služba za poslove sa strancima BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije