open-navfaktor-logo
search
Pred finale Kupa
Maksimović: Iskustvo je na strani Sarajeva, ne očekujem lepršavu utakmicu
Borac nakon osvojene titule prvaka Bosne i Hercegovine juriša na duplu krunu, što Banjalučanima nikada nije pošlo za rukom.
25.05.2021. u 15:32
get url
text

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine Borac će odmjeriti snage sa Sarajevom. Meč se igra u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Trener Borca Marko Maksimović uoči ove utakmice kazao je da je iskustvo na strani Sarajeva.

VEZANI TEKST - Odbojka može, ne i fudbal: Ko je kriv što će se finale Kupa BiH igrati bez prisustva publike?

- Napravili smo nešto što niko nije očekivao i drago mi je što je Tuzla City odigrao na onakav način, što potvrđuje da imamo nekoliko povrijeđenih igrača. Oni igrači koji će biti u sastavu sutra sigurno će pokušati, ne pokušati nego sam ubijeđen da će izvući posljedni atom snage da dođemo do nečeg što nikad nije urađeno u historiji Borca - rekao je Maksimović.

- Kada igrate na 90 minuta, ja sam igrao jedno finale ovdje sa Modričom, u tih 90 minuta ne postoji psihološka priprema ili uloga favorita. To je dokazano i 1988. godine kada drugoligaš osvoji Kup, tako što mi sada igramo sa Sarajevom neke stvari upućuju na to da mi imamo neku prednost. Samo ja ne znam ko je bio zadnjih deset godina prvak Sarajevo ili Borac, ko je igrao Evropu, ko ima više iskustva igranja tih utakmica, mislim da je ipak iskustvo više na njihovoj strani - dodaje on.

Maksimović od svojih izabranika Očekuje da će biti motivisani, ali ne očekuje neku lepršavu utakmicu, već tvrdu, neizvjesnu i nada se sa sretnim krajem po Borac.

Pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, odnosno Ćorića koji je već nastupao za Široki u Kupu, u Borcu sutra ne mogu računati ni na povrijeđene Pavlovića, Ziljkića i Molsa.

Meč u Zenici igra se od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.