open-navfaktor-logo
search
Derbi kola
Maksimović ne želi prijetiti Zrinjskom: Borac desetkovan dočekuje Mostarce
Borac će u utorak na Gradskom stadionu u Banjoj Luci dočekati ekipu Zrinjskog u sklopu 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
10.05.2021. u 14:27
get url
text

Banjalučani su nadoknadili zaostatak za Sarajevo i bodovno se poravnali na tabeli, a sada je cilj zadržati prvo mjesto, što je naravno teže jer nosi određeni pritisak. I Zrinjskom su bodovi neophodni za izlazak na euroscenu.

- Ne možeš da prijetiš ekipi kao što je Zrinjski, koja je, da kažemo, "vladar" bh. fudbala u zadnjih 10-15 godina sa Sarajevom i Željom. Ekipi koja ima Bilbiju, Jakovljevića, Enina, Todorovića, Filipovića, da ne nabrajam... I mi imamo isto tako dobru, ako ne i bolju ekipu. Igramo kući, prijatelj sam s trenerom Zrinjskog, igrali smo zajedno u Zagrebu. Čovjek koji je dosta veliki uspjeh napravio u Hrvatskoj s Goricom, koji je vodio Maribor - rekao je Marko Maksimović, trener Borca.

- Ja volim ovakve utakmice, za njih ne treba da posebno da motivišeš igrače. Gosti će doći ovdje da traže prijeko potrebne bodove, ali se i mi dosta toga pitamo - dodao je Maksimović.

Pored Jovanovića i Lukića, koji su odsutni duže vrijeme, trener Borca ne može računati na povrijeđene Pavlovića i Ziljkića, te "kartoniranog" Subića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.