open-navfaktor-logo
search
Strateg Borca
Maksimović već razmišlja o Grbavici: Svi sada žele da nam uzmu skalp
Borac je eliminisan iz kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka. Fudbaleri Marka Maksimovića zapeli su na prvoj prepreci i vjerovatno najtežem mogućem protivniku kojeg su mogli dobiti u žrijebu.
13.07.2021. u 23:51
get url
text

Prvaci Bosne i Hercegovine uspjeli su nadoknaditi dva gola zaostatka iz prve utakmice protiv Cluja, no u 118. minuti utakmice su primili pogodak kojim je rumunski tim smanjio na konačnih 2:1, te slavio s ukupnih 4:3.

VEZANI TEKST - Borac bio na pragu velike senzacije, ispao nakon gola u 118. minuti

- Igrali smo protiv mnogo dobre ekipe, koja ima ozbiljan budžet. Ostaje žal za tim prvim poluvremenom u Cluju. Imali smo najtežeg protivnika. Ovo nam je škola. Mislim da smo se dobro predstavili - rekao je trener Borca Marko Maksimović za Arena Sport nakon utakmice, te dodao:

- Sve bih ovo mijenjao za titulu koji smo uzeli. Tako da, ako se moralo ovako desiti, onda neka se desilo. Publika nas je nosila. Nismo uspjeli, ali uspjet ćemo, ima vremena. Počinje nam i prvenstvo, imamo Evropu... Borit ćemo se. Drago mi je da su se momci ovako borili.

Trener Borca smatra da je bio aut prije pogotka rumunskog kluba, koji je eliminisao Banjalučane.

- Šta je presudilo? Čini mi se da je bio aut prije gola. Izginuli smo. Odigrali smo na jedini način na koji smo mogli igrati protiv njih. Mnogo ćemo da narastemo - istakao je Maksimović.

Već za vikend Borac očekuje gostovanje kod Željezničara.

- Imamo Grbavicu. Uvijek derbi. Idemo od utakmice do utakmice. Evropa će biti i proći. Mi imamo svoj cilj. Svi sada žele da nam uzmu skalp - kazao je trener Banjalučana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.