open-navfaktor-logo
search
Mještani ga prijavili
Malčanski berberin policiji otkrio detalje otmice male Monike
Rebić je rekao da na osnovu do sada poznatih informacija i na osnovu izjave date pred nadležnim tužiocem "Ninoslav Jovanović jeste planirao otmicu neke djevojčice ali da to nije bila konkretno Monika Karimanović, već je o tome odluku donio u trenutku kada je djevojčicu vidio“
06.01.2020. u 13:40
get url
text

Direktor policije MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je otimičar dvanaestogodišnje djevojčice iz okoline Niša Ninoslav Jovanović uhvaćen na osnovu dojave mještana sela Malča koji su ga primjetili u dvorištu kuće u tom selu, što su prijavili policiji preko sistema 192.

Rebić je tokom gostovanja na RTS-u rekao da je Ninoslav Jovanović "u narednih sat, sat i po, pronađen na obližnjem groblju gdje je i uhapšen, da nije bio agresivan zato što je shvatio da je u bezizlaznoj situaciji, kao i da nije imao kod sebe lična dokumenta i zbog čega je bilo potrebno vrijeme da se utvrdi da se radi o njemu“.

Rebić je rekao da na osnovu do sada poznatih informacija i na osnovu izjave date pred nadležnim tužiocem "Ninoslav Jovanović jeste planirao otmicu neke djevojčice ali da to nije bila konkretno Monika Karimanović, već je o tome odluku donio u trenutku kada je djevojčicu vidio“.

- Planirao je otmicu. Na određenim mjestima imao je zalihe hrane i vode gdje je planirao da opstane. Tačno je opisao gdje je ukrao vozilo. Odluku da to bude Monika donio je kada je vidio na ulici. Prevario je da je električar i da treba da obavi neke radove u školi, pitao je da pokaže put do škole i tada je ubacio u kola- rekao je Rebić.

On je rekao da se "Ninoslav Jovanović očigledno dobro pripremio za skrivanje“, da su njegovi roditelji prijavili njegov nestanak početkom augusta i da se od tada vodio kao nestalo lice.

- Određeno vrijeme boravio je na području drugih sela knjaževačke i svrljiške općine u krugu od oko 180 kvadratnih kilometara što nam je otežavalo da ga pronađemo i uhapsimo. Slali smo ljude na mnoge druge lokacije na kojima se on nije pojavljivao - rekao je Rebić i dodao da "policija zaslužuje sve čestitke prije svega zato što je već poslije dva dana od otmice Monike Karimanović utvrđeno da je otmičar Ninoslav Jovanović“.

Rebić je rekao da je potraga odmah nakon nestanka djevojčice sužena upravo na Ninoslava Jovanovića, što je uspjeh policije s obzirom na to da su u nekim drugim zemljama postojali slučajevi da se nakon takvih otmica žrtve ne pronađu godinama, ali da je problem pronalaženja otmičara i njegove žrtve bilo to što se on unaprijed pripremio tako što je na nekim mjestima bio obezbjedio i zalihe hrane, koristio je napuštene kuće, a sa nekih lokacija, kada je počela policijska potraga, nije se pomjerao po nekoliko dana.

Rebić je rekao i da očekuje da će "tužilac vrlo brzo okvalifikovati krivično djelo koje se stavlja na teret Ninoslavu Jovanoviću“.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.