open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Malo sunca, pa pljuskovi i grmljavina, smanjene tegobe kod osjetljivih osoba
U petak pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje sa zapada tokom dana
31.07.2019. u 08:10
get url
text
Sarajevo, šetači
Sarajevo, šetači

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni može uvjetovati kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

Sutra u Hercegovini sunčano. U Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u Bosni je ponegdje moguća slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 25 do 31, na jugu od 30 do 35 °C.

U petak pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje sa zapada tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

Kada je riječ o biometeorološkoj prognozi više svježine u noći i tokom jutra povoljno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše izražene. U cijeloj zemlji sunčanije, u Bosni temperature neće dostizati natprosječne vrijednosti i bit će ugodnije u većem dijelu dana. Na jugu, nešto lošija opšta slika, usljed visokih temperatura i sparnog vremena u poslijepodnevnim satima. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.