open-navfaktor-logo
search
Izazvala reakcije
Mama blizanaca otkrila kako ih odgaja: Ne obuvam im cipele, a umjesto u vrtić idu sa mnom na posao
Većina roditelja slaže se da je odgoj izazovan posao u kojem su nedoumice i strahovi svakodnevni i za koji ne postoji jedinstvena formula koja bi garantirala uspjeh.
14.09.2022. u 22:22
get url
text

Većina zato neka svoja odgojna pravila uspostavlja usput, nadajući se pritom najboljem.

Nedavno je jedna mama, pod korisničkim imenom @captain_tuk na TikToku, podijelila svoja neobična pravila kojih se drži u odgoju svojih dvogodišnjih blizanaca, a u videu i sama kaže da zna da su neka od njih kontroverzna.

Ipak, odmah u naslovu žena piše i kako "nijedno od tih pravila nije donijela bez razloga i olako, već su sva itekako promišljena".

 

@captain_tuk None of these decisions have been taken lightly #momsoftiktok #sahm #ruralmom #riskyplay #2under2 #controversial #captain_tucker ♬ ocean eyes - Billie Eilish

Prvo je, kaže, da svoju djecu, iako žive na obali, ne uči plivati.

- Struje su ovdje tako jake da, sada dok su još mali, ne bi trebali ni poželjeti ići u vodu jer je jako opasno - kazala je mama, ne otkrivši gdje žive.

Dalje kaže da za svoje blizance ni dok su bili bebe nije kupovala visoke stolice, nego ih je navikavala da sjede "kao i svi ostali".

Treće, kaže ova mama, nema planirane, strukturirane igre:

- Nikad ih ne pokušavam zabaviti - rekla je.

 

@captain_tuk #momsoftiktok #momlife #youngmom #ruralmom #contraversialparenting #sahm #daycare #barefoot #workingmom ♬ Home - Edith Whiskers

Još je otkrila da svoju djecu nikada ne stavlja u dječija kolica kojima se koristi samo za prenošenje igračaka i stvari iz trgovine.

- Nema ni vrtića, djeca idu s nama na posao ili mi ne idemo - rekla je.

Njena djeca, dodaje, ne nose cipelem, osim ako ih sami zatraže ili ako je prehladno.

- Nema ni igraonica, sporta, plesa, crtanja ili bilo kojih drugih vanškolskih aktivnosti i obaveza - dodala je mama blizanaca.

I za kraj, kaže, nema podjele na plavo i ružičasto, samo zato što su dječak i djevojčica.

- Moja će kćerka imati nešto ružičasto samo ako i sin to ima u ružičastoj boji - kaže, a njene su objave brzo preplavljene komentarima.

- Moja djeca vole ići u igraonicu, to nije obaveza, odeš kad imaš vremena, poručio joj je jedan pratitelj, a autorica videa mu je odgovorila:

- Razmišljala sam o tome, ali igraonice su preskupe da bi se mogla opravdati zabava koju će tamo doživjeti.

- Zašto ne nose cipele - upitao je neko.

- Cipele nisu dobre za nas, baš kao ni hodanje po ravnim površinama i neće pomoći u izgradnji jakih mišića i zglobova - odgovorila je mamam blizanaca.

- Sa svim bih se mogla složiti osim s tim da ih ne učite plivati jer im to nekad može spasiti život - komentirala je osoba koja se uključila u prepisku sa mamom blizanaca.

- Kako to misliš "nikad ih ne zabavljaš", nije li to samo drugi izraz za ignoriranje - komentirao je pratitelj, prenosi The Sun.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.