Mame na Facebooku pružaju podršku Severini, oglasila se i popularna pjevačica

Objavljeno: 16.06.17 u 18:37

Violončelistica Ana Rucner, koja je prošle godine zajedno sa Dalal Midhat-Talkić, Fuadom Backovićem Deenom i Jalom Bratom branila zastave BiH na Eurosongu, preko Facebooka je pokrenula stranicu podrške Severini Kojić koja se bori za starateljstvo nad sinom Aleksandrom. 

Severina sa sinom Aleksandrom
Severina sa sinom Aleksandrom

Sutkinja Verica Nikić odredila je privremenu mjeru prema kojoj će Milan Popović ovo ljeto više biti sa sinom nego Severina.

Na Facebooku je osnovana grupa "I ja sam majka" u znak podrške Severini Kojić (45), a druga grupa osnovana je na Viberu.

Objema je cilj poslati poruke podrške Severini nakoj što je sutkinja Verica Nikić odredila privremenu mjeru prema kojoj više neće stalno biti sa sinom Aleksandrom. Petogodišnjak će tako sedmicu dana živjeti s majkom, a sedmicu s ocem. Što se tiče ljeta, Aleksandar će po sedmicu u julu i augustu provesti s pjevačicom, a ostale dane s Popovićem.

- Cure, podržimo zajedno našu Severinu! Ubacujte u grupu sve majke koje žele podržati ovu ljubav! Ne možemo dopustiti da nas razdvajaju! Bilo bi super da svaka od vas u nedjelju na svom profilu stavi sliku sa Severinom ili sa svojim djetetom (predložite što) i hashtag #ijasammajka. Moramo joj dati podršku. Pa kako bi nama bilo da kroz ovo prolazimo!? I ne samo majke, neka se uključe svi, molim vas šerajte! Pozz, Ana Rucner - stoji u opisu grupe, kojoj su već dale podršku neke slavne osobe poput Marine Tomašević, Žanamari Perčić, Pamele Ramljak, Ivane Mišerić, Doris Pinčić Rogoznice i Vjekoslave Bach.

Severina se i sama ooglasila u Viber grupi.

- Drage moje žene, čitam ovo i plačem. Koliko ste mi dali snage. Hvala vam na divnim riječima, podršci i ljudskosti. Vjerujem da se mnoge prepoznaju u mojoj situaciji, ali najteže se boriti sam za sebe. Čitam svaku vašu poruku od početka, iznova i iznova. Dobar je osjećaj znati da nisi sam. Bog vas blagoslovio - napisala je.