open-navfaktor-logo
search
Živ neće u Hrvatsku
Mamić: Ako me izruče, ponovit će se "slučaj Praljak"
Živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema, rekao je Mamić
06.06.2019. u 14:30
get url
text

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je prijedlog obrane za izuzeće predsjednika Županijskoga suda u Osijeku u drugom predmetu protiv Zdravka Mamića, dugogodišnjeg funkcionera GNK Dinamo.

Mamić, koji se dan prije nepravomoćne presude koju mu je 6. juna 2018. godine izrekao Županijski sud u Osijeku preselio u Bosnu i Hercegovinu, ovoga puta optužen je za izvlačenje novca preko offshore kompanija.

Ova odluka znači uklanjanje zadnje prepreke za raspisivanje nove potjernice za Mamićem, što znači i da njegovo dvojno državljanstvo više neće biti prepreka za izručenje Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

U ovom novom predmetu može se primijeniti sporazum iz marta 2014. koji su potpisale RH i BiH i koji dopušta izručenje vlastitih državljana.

Ovu odluku Mamić je prokomentarisao za Provjereno.

- Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor - rekao je za Provjereno Zdravko Mamić.

Komentirao je i pravosuđe.

- Meni su sudije koje su mi sudile rekle da ću ja biti slobodan. Ja sam se s tim sudijama družio, pio, sretao ih i ja sam znao da ću biti slobodan. Svi advokati su me uvjeravali u to, imao sam info s terena da ću biti oslobođen i onda sam dobio info da je izvršen pritisak na sudsko vijeće u Osijeku, da su oni ucijenjeni, i nisam imao izbora - objasnio je Mamić, čiji je brat Zoran jučer imenovan na funkciju sportskog direktora Dinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.