open-navfaktor-logo
search
Pred revanše
Manchester City i PSG jednom nogom u četvrtfinalu Lige prvaka
Juventus je ekipa koju nikad ne treba otpisati, pa ni nakon poraza u gostima kod madridskog Atletica
26.02.2019. u 15:05
get url
text

Nakon što su odigrane prve utakmice osmine finala Lige prvaka jednom nogom u četvrtfinalu već su ekipe Manchester Cityja i Paris Saint-Germaina, koje su ubilježile pobjede u gostima kod Schalkea, odnosno Manchester Uniteda.

Najizglednije je da će prolaz u četvrtfinale pred domaćim navijačima potvrditi Manchester City, koji je i prije prve utakmice bio veliki favorit protiv Schalkea. Schalke je u domaću sezonu ušao s pet uzastopnih poraza, ali kako je sezona odmicala hvatali su nešto bolju formu, a i u Ligi prvaka su popravili dojam osvojivši drugo mjesto u grupi.

S druge strane, Manchester City je ekipa koja je prošlu premierligašku sezonu završila s rekordnih 100 bodova i uprkos nekim posrtajima ove sezone djeluju jednako snažno, a sada već imaju i dovoljno iskustva u Ligi prvaka da ne ispadnu olako, kao što im se događalo u prethodnim sezonama. Također, hrvatski portal www.sportskokladenje24.com vjeruje u jasan napredak Manchester Cityja.

Gotovo isto što je rečeno za Manchester City vrijedi i za Paris Saint-Germain, koji je već godinama dominantan u domaćem prvenstvu, ali su i dalje željni uspjeha u Evropi. Povreda Neymara i dobra forma Manchester Uniteda nakon dolaska Solskjaera na klupu nisu im previše smetali u ostvarivanju odličnog rezultata na Old Traffordu i sada im preostaje taj rezultat potvrditi i pred svojim navijačima.

Ni u revanšu Tuchel neće moći računati na Neymara, ali i Manchester United muči muku s povredama ključnih igrača, što se najbolje vidjelo u velikom derbiju protiv Liverpoola proteklog vikenda.

Odličan posao u prvoj utakmici je napravila i ekipa Tottenhama, koja je pred svojim navijačima protiv dortmundske Borussije slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:0, ali isti se može reći i za madridski Atletico, koji je slavio protiv Juventusa rezultatom 2:0.

Tottenham je pomalo neočekivano, posebno s obzirom na izostanak Delea i Kanea, uvjerljivo slavio protiv dortmundske Borussije, kojoj sada pred domaćim navijačima treba čudo, ali i oporavljeni Marco Reus. Ohrabrenje njemačkom predstavniku donio je vikend, kad su konačno prekinuli niz bez pobjede, dok je Tottenham, unatoč povratku Kanea, poražen kod Burnleyja.

Juventus je ekipa koju nikad ne treba otpisati, pa ni nakon poraza u gostima kod madridskog Atletica. Dvije ekipe koje igraju vrlo čvrst fudbal nikako se nisu htjele susresti ovako rano, ali mjesta u četvrtfinalu ima samo za jednu. Cristiano Ronaldo i saigrači neće se tako lako odreći šanse da to budu oni, posebno kada se zna da je Portugalac doveden upravo s ciljem da se konačno dođe i do evropske titule, s obzirom na to da je domaća sigurna već godinama.

Veliki korak prema osam najboljih napravio je i aktualni evropski prvak Real Madrid, koji je u gostima kod Ajaxa upisao pobjedu rezultatom 2:1, ali uz ne previše uvjerljivu igru, dok su preostala tri dvoboja vrlo otvorena, iako Roma protiv Porta iz prvog dvoboja nosi minimalnu prednost od 2:1.

Golova nije bilu prvom dvoboju između Lyona i Barcelone, koja je svakako veliki favorit za prolaz dalje, ali i jedan od favorita za osvajanje takmičenja, kao što je to već godinama. Istim rezultatom završen je i dvoboj između Liverpoola i Bayerna, pa Bayern ima priliku pred svojim navijačima iskoristiti očiti pad forme Kloppove ekipe u posljednjim sedmicama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.