open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Manchester City razočaran zbog istrage UEFA-e
Glavni istražitelj CFCB-a, nakon konsultacija s ostalim članovima nezavisnog istraživačkog vijeća, danas je, nakon zaključaka njegove istrage, odlučio uputiti Manchester City na Sudijsko vijeće CFCB-a, saopćili iz UEFA-e
16.05.2019. u 11:36
get url
text

Iz Fudbalskog kluba Manchester City saopćili su da su razočarani, ali ne i iznenađeni što su predmet istrage Tijela za kontrolu finansijskog poslovanja klubova (CFCB) Evropske fudbalske federacije (UEFA) i što će njihov slučaj biti proslijeđen nezavisnoj komisiji na presudu, prenosi Anadolu Agency (AA).

UEFA je ove godine otvorila istragu o navodnim finansijskim nepravilnostima u klubu, ali su iz Cityja negirali bilo kakve nepravilnosti i kazali da su optužbe netačne.

Očekuje se da će tim UEFA-e, koji istražuje tvrdnje o finansijskim propustima Cityja, predložiti da engleski klub dobije jednogodišnju zabranu igranja u Ligi šampiona.

- Glavni istražitelj CFCB-a, nakon konsultacija s ostalim članovima nezavisnog istraživačkog vijeća, danas je, nakon zaključaka njegove istrage, odlučio uputiti Manchester City na Sudijsko vijeće CFCB-a. Vijeće istražitelja CFCB-a 7. marta 2019. godine otvorilo je istragu protiv Manchester Cityja zbog potencijalnog kršenja pravila Finansijskog fair-playa (FFP), što je objavljeno u različitim medijima. UEFA neće davati nikakve dalje komentare o ovom pitanju dok Sudijsko vijeće CFCB-a ne donese odluku - saopćeno je danas iz UEFA-e.

Iz aktuelnog engleskog šampiona odmah su odgovorili na UEFA-ino saopćenje:

- FC Manchester City je razočaran, ali nažalost ne i iznenađen, naprasnom najavom upućivanja u daljnji postupak od strane Yvesa Letermea, glavnog istražitelja CFCB-a. Curenje informacija u medijima tokom prošle sedmice govori o procesu koji je nadgledao Leterme. Manchester City je potpuno uvjeren u pozitivan ishod nakon razmatranja nezavisnog sudijskog tijela - istakli su iz kluba s Etihada.

Manchester City je ove sezone već osvojio dva pehara, prvenstvo i Liga kup Engleske, a ima šansu da dođe i do trećeg, jer će se u finalu FA Cupa 18. maja na Wembleyju sastati sa Watfordom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.