open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Manchester United potvrdio: Woodward odlazi, ali tek na kraju 2021. godine
Fudbalski klub Manchester United potvrdio je u utorak uvečer da će izvršni potpredsjednik Ed Woodward na kraju sezone napustiti Old Trafford, prenosi Anadolu Agency (AA).
20.04.2021. u 23:07
get url
text

- Možemo potvrditi da Woodward odustaje od funkcije izvršnog potpredsjednika. No, podrazumijeva se da će nastaviti obavljati funkciju u klubu do kraja 2021. godine. Woodward se već dogovorio s vlasnicima Manchester Uniteda da će period na Old Traffordu završiti krajem godine - saopćeno je iz slavnog engleskog kluba.

VEZANI TEKST - Fudbalski potresi u Engleskoj: Ed Woodward nakon devet godina napustio United

Objava o Woodwardovom odlasku došla je nakon što su Chelsea i Manchester City, prema tvrdnjama BBC-ija, odlučili povući se iz evropske Superlige. Upravo Woodward i United smatraju se, uz Real Madrid, jednim od pokretača ideje o osnivanju Superlige.

Kako britanski mediji javljaju veoma blizu odluci da se povuče iz Superlige je i Manchester United, dok španski navode da je takvu odluku donio Atletico Madrid.

Dvanaest evropskih fudbalskih klubova postiglo je dogovor o pokretanju novog takmičenja, Superlige, uprkos protivljenju Evropske fudbalske federacije (UEFA).

U zajedničkom saopćenju objavljenom u nedjelju navedeno je da će Superligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.