open-navfaktor-logo
search
Selektor Italije
Mancini: Neće biti nimalo lako protiv Armenije i Finske
Zaniolo i Kean su često kasnili na treninge reprezentacije zbog čega je selektor odlučio da ih sankcioniše
03.09.2019. u 16:31
get url
text

Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italije, odlučio je da za naredne mečeve reprezentacije neće pozvati mlade zvijezde Moisea Keana i Nicolu Zaniola, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o velikim talentima italijanskog fudbala, ali zbog lošeg ponašanja Mancini ih je odlučio kazniti neuvrštavanjem na novi popis selekcije.

Zaniolo i Kean su često kasnili na treninge reprezentacije zbog čega je selektor odlučio da ih sankcioniše.

- Pružili smo im sjajnu priliku i nadamo se da će im ovo pomoći da napreduju. Moraju se naučiti ponašanju. Profesionalci se uvijek moraju dobro ponašati, tek kada to nauče, dobit će novi poziv. Ekipa je definirana, sada imamo najbolje igrače u reprezentaciji, a ako se neko novi pojavi i zablista, bit će nam svakako drago pozvati ga - kazao je Mancini.

Azzurri ove sedmice nastavljaju kvalifikacije za EURO 2020. utakmicama protiv Armenije i Finske.

- Neće biti nimalo lako, igrači Armenije i Finske već dugo igraju, a naši igrači su uglavnom tek počeli sa sezonom - upozorio je Mancini svoje nogometaše pred ove duele.

Italija se nalazi u grupi J u kojoj je i selekcija BiH. Nakon četiri odigrana kola Azzurri su lideri s maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska s devet, Armenija sa šest, Grčka i BiH s po četiri te Lihtenštajn bez bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.