open-navfaktor-logo
search
Donacija
Mandić se pohvalio nabavkom za Dom zdravlja, vrijedna oko 1.000 KM: "Gluho bilo, previše je..."
Srđan Mandić, načelnik sarajevske Općine Centar i potpredsjednik Naše stranke, na društvenim mrežama, ali i zvaničnim saopćenjem, pohvalio se "velikim projektom", odnosno kako je Općina nabavila osam pulsnih oksimetara i donirala ih JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo. 
21.04.2021. u 10:24
get url
text

- Predstavnici JU Dom zdravlja su zahvalili na uručenoj opremi koja će biti od velike pomoći pri radu, a sve na zadovoljstvo krajnjih korisnika, odnosno pacijenata. Da napomenemo, Općina Centar je poduzela niz aktivnosti kako bi u vrijeme pandemije pomogla opremanje zdravstvenih ustanova, a takva praksa će, u skladu sa mogućnostima, biti nastavljena i u narednom periodu - saopćeno je iz Općine Centar.

Pulsni oksimetar "Microlife", koji je doniran, u maloprodaji se može kupiti po cijeni od 129,90 KM, pa i koju konvertibilnu marku više ili manje od toga. To znači da je Općina Centar za ovu donaciju izdvojila oko 1.000 KM. Cijene oksimetara u slobodnoj prodaji variraju od 20 KM pa naviše. O ovakvim donacijama u većini slučajeva se ne daju ni saopćenja, a ne da se načelnik lično time hvali.

 

Nakon ove donacije uslijedile su reakcije i na društvenim mrežama. 

- Ko da je respiratore kupio. A vidi saopćenje: po nalogu načelnika ... procedura ... uručeni ... predstavnici ... zahvalili ... Gluho bilo, previše je pa da je i iz svog džepa platio - napisao je iedan korisnik Twittera. 

O velikom projektu načelnika Mandića, ali i činjenici da se aktuelna vlast hvalila čišćenjem sarajevskih ulica i sve to snimala dronovima, na društvenim mrežama pišu: 

- Hvala na donaciji 8×27.5€ (430KM), kada na uvid dobijamo troškove videospota, snimanog dronom, kako kupite papiriće i kako kamioni KJKP Rad idu na svoj redovni posao? - pita se korisnik Twittera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.