Manifestacija "Moj ummete" 25. maja u Zetri: Grandiozna scenografija će biti djelo Marijele Margete Hašimbegović

Objavljeno: 16.03.17 u 18:57 Autor: D. Z.

Centralna predramazanska manifestacija "Moj ummete" bit će održana 25. maja u Olimpijskoj dvorani Zetra, saopćeno je danas na pres-konferenciji, koja je upriličena u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

 

 

Riječ je o velikom koncertu duhovne muzike islama uz učešće najboljih i najpoznatijih učača Kur'ana, solista, horova, orkestara ne samo iz BiH, nego i cijelog svijeta. Organizator manifestacije "Moj ummete" je Rijaset Islamske zajednice BiH, a održava se pod visokim pokroviteljstvom reisul-uleme, Husein ef. Kavazovića.

Prisutnim novinarima obratili su se predsjednik organizacijonog dobora Razim Čolić, član odobora Rifat Fetić, i Faruk Drina izvršni producent i promotor ispred tima u kojem su još Mensur Brdar i hadžija Mehmed Bajrakatarević, a koji su zaduženi za sadržaj i kvalitet program.

- To će biti i svojevrstan jubilej, ne samo za manifestaciju "Moj ummete", nego i za isti organizacioni tim, koji je program duhovne muzike islama maestralno priredio tačno prije deset godina. "Moj ummete" nas obavezuje da organizacijski uradimo još kvalitetnije nego što je to bilo 2007. godine i tako podignemo ljestvicu više. Grandiozna scenografija će biti djelo Marijele Margete Hašimbegović, direktorice Narodnog pozorišta Sarajevo – rekao je Faruk Drina te dodao da će se cijene karata kretati od 10 do 50 KM i da se mogu nabaviti putem portala Kupikartu.ba, tako da ljudi iz inostranstva na vrijeme mogu obezbijediti ulaznicu.