open-navfaktor-logo
search
Aleksandar Nišević
Manijak koji je napadao žene u Splitu osumnjičen i za ubistvo djeda, nađeno raskomadano tijelo
Aleksandar Nišević (29) iz Gline, koji je u ljeto prošle godine šokirao Splićane potpuno bezrazložnim fizičkim napadima na dvije žene te koji je zbog toga osuđen na 11 godina zatvora, u ponedjeljak je osumnjičen i za ubistvo svojega djeda Miloša Niševića (89) kojemu se od kraja 2019. izgubio svaki trag.
04.10.2022. u 11:11
get url
text

VEZANI TEKST - Uhapšen manijak koji je jutros u Splitu brutalno pretukao dvije žene

Policijska uprava sisačko-moslavačka najavila je za danas povodom tog slučaja vanrednu press konferenciju:

- Policija dovršila složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem decembra 2019. godine.

Miloš Nišević se od 28. decembra 2019. smatrao nestalom osobom, no marljivim radom kriminalista iz više uprava utvrđeno je, nažalost, da je njegov nestanak imao zlokobnu pozadinu. Ostaci tijela Miloša Niševića navodno su raskomadani pronađeni prije nekoga vremena, a policija je sad za njegov nestanak osumnjčila njegova agresivnoga unuka koji se od ljeta prošle godine nalazi u zatvoru.

Prema neslužbenim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubistva bila odrezana glava. Motiv je navodno bio koristoljublje, odnosno penzija ubijenoga Miloša te je njegov unuk prijavljen za tzv. teško ubistvo iz koristoljublja.

VEZANI TEKST - Konzumira sve droge osim heroina: Manijak koji je snimljen kako tuče žene u Splitu tvrdi da je nevin

Aleksandar Nišević do jula 2021. bio je potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, premda nije bio nepoznat pravosuđu. Bio je višetruko osuđivan zbog krađa, a iako je nakupio 13 pravosnažnih presuda, stalno je dobijao uvjetne kazne od sudova širom Hrvatske. U julu 2021. njegova agresivnost postala je javno poznata, kad je nadzorna kamera zabilježila njegov brutalan napad na jednu od dviju žena koje je bezrazložno napao u istome danu.

Najprije je u 7.15 sati u objektu na plaži Firule bocom u glavu udario 52-godišnju Nevenku Margetu, a kad je žena pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te ju hvatati rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje koje su naišle, napadač je pobjegao. Nedugo zatim u ulici Antuna Branka Šimića s leđa je više puta kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju potom nastavio tući šakama po glavi. Utvrđeno je da je 52-godišnjakinja zadobila lakše povrede, a 40-godišnjakinja tešku povredu noge. Niševića je policija ubrzo uhapsila te se od tad nalazi iza rešetaka. Nakon ovakvih napada svi su se zapitali odakle tolika agresivnost kod 29-godišnjaka koji dotad nije počinio ništa teže od krađe po trgovinama, no sad se čini da jest, piše Jutarnji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.